Mindfulness 

Verbeter je levenskwaliteit

Diverse therapieën voor focus & energie

Goede, persoonlijke coaching

Mindfulness gaat volgens BrainSpa over aandachtig leven. Wie ‘mindful’ (in het Nederlands: bewust) leeft, kan open en bewust aanwezig zijn in het moment. Tijdens het oefenen van mindfulness leer je om álles wat je doet aandacht te geven.

Door bewust in het nu te leven, geef je geen aandacht aan mentale onrust. Denk hierbij aan beperkende gedachten over het verleden of angsten voor de toekomst. Negatieve gedachten en angsten krijgen door mindfulness geen ruimte. Integendeel: je voedt de ervaring van het nu, waardoor je intenser leeft. Je leert bewust te reageren op situaties, in plaats van te reageren vanuit onbewuste automatische patronen.

Tijdens de trainingen leer je verschillende mindfulnesstechnieken. Deze technieken werken vooral heilzaam wanneer het uiteindelijke doel zelfacceptatie of het vergroten van zelfvertrouwen is.

Mindfulness draagt ook bij aan een gezonde(re) omgang met jouw emoties. Je leert dankzij onze mindfulnesstrainingen dat het oké is om boos te zijn. Of om je angstig of verdrietig te voelen. Het is een emotie die vanzelf weer overgaat. Je leert dat deze emotie er mag zijn, dat je deze mag erkennen en hoe je deze weer kan laten passeren.

Mindfulness is het leren omgaan met emoties

Wij leren je vaardigheden om bewust en ontspannen om te gaan met emoties en stressprikkels. Zo leer je hoe je kan stoppen met het voeden van negatieve emoties en beperkende gedachten. Je ontdekt langzaam maar zeker de signalen die aangeven dat het tijd is om te schakelen naar een ontspannen, bewuste aandacht. Zo creëer je rust in het moment, en ebt de woede, het verdriet of de angst weg.

Mindfulness coaching en training 

Mindfulnesstechnieken komen in verschillende vormen terug in onze training en coaching. Het kan zijn dat jij meer baat hebt bij visualisatie-oefeningen, of dat je juist verbetering merkt wanneer we bezig zijn met jouw ademhaling. Samen met jou onderzoeken wij welke manier van mindfulnesstraining het best bij jou past. Tijdens de trainingen en onze coaching is er voldoende ruimte om hierachter te komen.

Innerlijke rust en leren omgaan met negatieve emoties

De voordelen van mindfulness worden snel duidelijk dankzij onze mindfulness training. Je leert steeds opnieuw toegang te krijgen tot jouw innerlijke rust en deze rust zelf te versterken. Je weet hierdoor steeds beter om te gaan met bijvoorbeeld stressvolle situaties, angsten en negatieve emoties en gedachten.

 

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen voor een beter functioneren en een hogere kwaliteit van leven.

Opleidingen

Trainingen voor professionals. Vehoog de kwaliteit van je dienstverlening.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een analyse of traject?
Laat het ons hieronder weten.

12 + 8 =