Mindfulness

Mindfulness gaat over aandachtig leven. Wie in staat is mindfull te leven is in staat om open en bewust aanwezig te zijn in het huidige moment. Tijdens het oefenen met mindfulness leer je om alles wat je doet, deze ontspannen aandacht te geven. Elk moment dat je ervoor kiest om je aandacht bij het beleefde moment te houden, kun je geen aandacht geven aan mentale onrust, beperkende gedachten over het verleden of angsten voor de toekomst. Daardoor worden negatieve gedachten en angsten niet meer gevoed. Integendeel, zelfs: je voedt de ervaring van het ‘Nu’ waardoor je intenser leeft. Je leert vanuit je actuele wijsheid te reageren op situaties, in plaats van dat je reageert vanuit onbewuste automatische patronen.

Mindfulness bij BrainSpa

Tijdens de trainingen van BrainSpa worden mindfulness-technieken aangewend. Deze technieken werken vooral heilzaam wanneer het uiteindelijke doel zelfacceptatie is, of het vergroten van het zelfvertrouwen. Mindfulness draagt tevens bij aan een gezonde omgang met eigen emoties. Zo leer je dankzij de mindfulness-technieken wie wij in onze trainingen integreren, dat het niet erg is om boos te zijn of je angstig of verdrietig te voelen. Het is een sensatie die weer overgaat. Bovendien leer je hoe je er in het moment zelf mee om kan gaan.

Mindfulness: omgaan met emoties

Door jou kennis te laten maken met technieken waarin aandacht en ontspanning hand in hand gaan, leer jij hoe je er zelf voor kan zorgen dat negatieve emoties en beperkende gedachten niet langer gevoed worden. Langzaam maar zeker ontdek je ook de signalen, die aangeven dat het tijd is om te schakelen naar ontspannen aandacht. Zo creëer je rust in het moment, en ebt de woede, het verdriet of de angst weg.

Coaching en training

Mindfulness-technieken vind je in verschillende hoedanigheden terugkomen in de training en coaching van BrainSpa;. Zo kan het zijn dat jij meer baat hebt bij visualisatieoefeningen, of juist verbeteringen opmerkt wanneer we bezig gaan met bepaalde bezigheden of jouw ademhaling. Samen met jou onderzoeken wij welke manier van mindfulness training het beste bij jou past. Tijdens de trainingen en onze coaching is er voldoende ruimte om hier achter te komen.

Innerlijke rust

De voordelen van mindfulness zullen snel duidelijk zijn, ook voor jou. Je leert om steeds opnieuw toegang te krijgen tot innerlijke rust, en deze innerlijke rust zelf ook te versterken. Daardoor zul jij steeds beter om weten te gaan met, bijvoorbeeld, stressvolle situaties, bepaalde angsten en andere negatieve emoties en gedachten.

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen voor een beter functioneren en een hogere kwaliteit van leven.

Opleidingen

Trainingen voor professionals. Vehoog de kwaliteit van je dienstverlening.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een analyse of traject?
Laat het ons hieronder weten.

11 + 4 =