Aandachts- en concentratietraining

De neuropsychologische behandeling is een vorm van hersentraining waarmee je je concentratievermogen verbetert, rust in je hoofd te krijgt en energie opbouwt. Train je brein door te leren schakelen naar een staat waarin jij je rustig, ontspannen en helder voelt.

Veel klachten ontstaan doordat ons brein niet tot rust kan komen en daardoor overprikkeld raakt. Dit werkt een burn-out in de hand. De neuropsychologische behandeling laat je aan de hand van jouw hersengolven zien wat er precies in je brein gebeurt. Zo leer je tijdig schakelen om ontspannen en aandachtig aanwezig te zijn in het hier-en-nu.

Hoe werkt de neuropsychologische behandeling?

Tijdens de neuropsychologische behandeling meten we je hersenactiviteit met behulp van elektroden, terwijl jij meekijkt op een scherm. Wanneer je gespannen bent, of wordt afgeleid door een geluid in de omgeving of een opkomende gedachte, dan zie je dat terug in jouw hersengolven.

Om je brein te leren schakelen naar een meer ontspannen en bewuste staat, laten we je naar bijvoorbeeld een waterval luisteren. De waterval staat voor jouw hersengolven. Zo stroomt deze wanneer je rustig en aandachtig bent, en stopt wanneer je afgeleid raakt. Je hersenen zullen het stromen van de waterval gaan herkennen als een beloning, en daarom de gewenste hersengolven produceren. Zo train je je brein naar een optimaal evenwicht van ontspanning, aandacht en innerlijke rust.

Krijg meer grip op je brein 

Onze praktijk is gespecialiseerd in neuropsychologische behandelingen en biofeedback. Al ruim 15 jaar houden wij ons bezig met het trainen van de hersenen. Onze insteek is wetenschappelijk onderbouwd: zo wijst onderzoek uit dat deze methode effectief is voor mensen met klachten als een burn-out, stress, ADHD, vermoeidheid, hoofdpijn, angst en gevolgen van trauma.

Wij behandelen je brein en autonome zenuwstelsel met de beste apparatuur. Nauwkeurig toegepaste technieken uit de psychologie en bewustzijnsontwikkeling zorgen voor meer vrijheid in je geest. Hierbij gaat onze aandacht ook uit naar de uitdagingen in jouw dagelijkse realiteit.

Alles gebeurt in afstemming met jou, je wensen en je doelen. Je leert hierdoor bewust en op meerdere niveaus te schakelen naar de gewenste staat van lichaam en geest. Zo ben je in staat negatieve patronen te doorbreken en te werken aan een leven met meer rust, aandacht en balans.