+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Intelligentie onderzoek

 

Een intelligentieonderzoek geeft inzicht. BrainSpa Kids onderzoekt waar uw zoon of dochter goed en minder goed in is en op welke manier we onze begeleiding kunnen inzetten. We bekijken ook op welk niveau we uw kind kunnen aanspreken of stimuleren. 

Een intelligentieonderzoek kan onder meer in de volgende situaties verheldering bieden:  

=
Op school komen de kwaliteiten van uw kind niet tot hun recht.
=
Het kost uw kind veel moeite of energie om schooltaken uit te voeren, huiswerk te maken of om voor toetsen te leren.
=
Uw kind lijkt veel problemen te ervaren met het automatiseren van vaardigheden, op school en eventueel ook thuis.
=
Uw kind toont weinig interesse in leren of ervaart weerstand om naar school te gaan.
=
Het lijkt of uw kind meer tijd nodig heeft om een opdracht te begrijpen of om deze uit te voeren.
=
Uw kind heeft moeite om zich te concentreren, is snel afgeleid of vertoont impulsief gedrag, wat het leren in de weg staat.
=
Uw kind is misschien hoogbegaafd.
=
Op school of juist na schooltijd is uw kind regelmatig boos of vermoeid.
=
Uw zoon of dochter valt op specifieke vakken uit of heeft moeite met bepaalde leervaardigheden.

Bij BrainSpa creëren we een laagdrempelige en persoonlijke sfeer voor uw zoon of dochter. Hierdoor voelt uw kind zich snel op zijn of haar gemak. We nemen de tijd om af te stemmen op uw kind en observeren de manier waarop hij of zij omgaat met leertaken zorgvuldig. 

Inzicht

Door het onderzoek krijgen we inzicht in de mate van concentratie van uw kind, of hij of zij instructies goed oppikt, hoe taken aangepakt worden en of er sprake is van faalangst. Al deze informatie leidt tot persoonlijk advies over de behoeftes van uw kind. Zoals extra tijd bij het leren, of er rekening gehouden moet worden met het begripsniveau, hoe snel hij of zij informatie verwerkt en hoe de spanningsboog is. Ook kijken we hoe uw zoon of dochter voldoende ondersteuning kan krijgen. Om minder sterk ontwikkelde vaardigheden te stimuleren en een uitdaging te bieden voor vaardigheden die juist sterk ontwikkeld zijn. 

Afname

De afname van een intelligentietest duurt ongeveer 2 uur en daarna volgt op korte termijn een rapportage en een uitslaggesprek. Hierin bespreken we de uitkomsten van het intelligentieonderzoek en geven we adviezen om uw kind zo goed mogelijk te kunnen begrijpen en te ondersteunen. Als u dat wilt, kunnen we onze bevindingen ook met de school bespreken. 

WISC 5

Bij BrainSpa Kids gebruiken we de WISC 5 (Wechler Intelligence Scale for Children, vijfde editie). Deze intelligentietest is geschikt voor kinderen van 6 tot 17 jaar. De WISC 5 bestaat uit 14 verschillende taken die allemaal verschillende leervaardigheden meten. Met de WISC 5 kijken we naar de ontwikkeling van uw kind. We kijken naar de vaardigheden die nodig zijn voor het verbale begrip, het visuele en ruimtelijke inzicht van uw kind, zijn of haar redeneervermogen, het werkgeheugen en de snelheid waarop uw kind informatie kan verwerken. 

Als u uitgebreidere diagnose wilt hebben, dan kan BrainSpa Kinds het intelligentieonderzoek ook combineren met een Brein Balans Meting.