+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Analyse

De analyse is de eerste stap om uw zoon of dochter beter te begrijpen. Om te begrijpen wat zijn of haar unieke kwaliteiten zijn. Maar ook om erachter te komen waarom uw kind vastloopt en wat zijn of haar remmingen zijn. 

Ieder kind is uniek. We meten de hersenactiviteit en de stressmechanismen in het lichaam. Deze metingen bieden een heldere weerspiegeling van de (neurofysiologische) binnenwereld en ze geven een bijzondere kijk op de manieren waarop uw kind informatie verwerkt en met stress omgaat. 

 

De meting geeft direct inzicht in onder andere:

 

R

Informatieverwerking; hoe het kind informatie verwerkt, hoe de aandacht en concentratie is, hoe makkelijk hij of zij wel of niet overprikkeld raakt.

R

Emotioneel evenwicht; hoe gevoelig is uw kind voor emotionele spanningen of omgevingsprikkels?

R

Stressniveau; wat is het stressniveau van uw kind en welke ingangen zijn er om tot een betere ontspanning te komen?

R

Groeimogelijkheden en ingangen die uw zoon of dochter kunnen helpen om beter met uitdagingen om te gaan.

R

Leervermogen; zoals inzicht in waarom uw kind het lastig vindt om met eigen werk te starten, om te plannen of om het werk af te maken. U krijgt ook inzicht in specifieke leerproblemen zoals dyslexie en automatiseringsproblemen.

R

Gedragskenmerken, zoals impulsiviteit, boosheid, gevoeligheid, angst, slaapproblemen en rigiditeit.

De meeste kinderen vinden de meting interessant. Wij leggen goed uit wat we doen en, om eventuele spanning te verminderen, mogen de kinderen bij het aanbrengen van de meetapparatuur een leuk filmpje kijken. De meting duurt ongeveer een uur. Het grootste deel van de tijd bestaat uit het bevestigen van een cap (een soort muts) en sensoren. Met deze cap kunnen we op 19 punten de hersenactiviteit meten (QEEG). De sensoren meten de ademhaling, hartslag, huidgeleiding, handtemperatuur en spierspanning van uw zoon of dochter.

 

De procedure is als volgt:

9

Vragenlijsten

Zodra we een afspraak hebben gemaakt voor de analyse, ontvangt u onze vragenlijsten per mail. Deze mag u thuis invullen.

9

Intake en meting

De afspraak bestaat uit een kort gesprek waarin de eerste afstemming wordt gemaakt op het kind, de aandachtsgebieden, kwaliteiten en wensen voor groei. En uiteraard wordt er gemeten!

9

Rapportage en nabespreking

Binnen een week ontvangt u onze rapportage, hierin staan de uitslagen en onze adviezen. Wij bespreken dit rapport telefonisch met u of tijdens de eerstvolgende afspraak.