+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Brein Balans Meting

 

Een traject bij BrainSpa begint met een analyse van de conditie van het brein en lichamelijke stressmechanismen. De neurofysiologische conditie wordt in kaart gebracht met de beste apparatuur op dit gebied (NEXUS serie van Mind Media). Wij doen qEEG onderzoek (Quantitiative Electroencephalogram); dat is een meting van de hersenactiviteit op 19 punten van het hoofd, waarbij er een vergelijking wordt gemaakt met een leeftijdsgerelateerde normgroep. Daarnaast meten wij ademhaling, hartslag, hartcoherentie, hartritme variabiliteit, spierspanning, huidgeleiding en huidtemperatuur. Vervolgens wordt de link gelegd naar het dagelijks functioneren, de mindset en persoonlijke doelen voor ontwikkeling.

 

Wat houdt een Brein Balans 19p in?

Bij een Brein Balans 19p wordt je brein op 19 punten gemeten. Door het brein op deze 19 punten te meten worden verschillende processen die in het brein plaats vinden in kaart gebracht. Deze processen in combinatie met het stressprofiel geven een volledig en mooi totaal beeld over hoe je innerlijke dynamiek er uit ziet en welke onderliggende mechanismen werkzaam zijn die zowel je sterke als zwakke kanten in stand houden.

Processen die Brein Balans 19p in kaart brengen

 

R

Informatie verwerking

R

Concentratie en afleidbaarheid

R

Innerlijke (on)rust

R

Innerlijke (on)rust

R

Mentale overdrive

R

Afstemming op omgeving en innerlijke kwaliteiten

R

Evenwicht tussen denken/voelen, ratio/intuïtie

R

Energieverbruik en opbouw van energie

R

Veerkracht en je vermogen om te schakelen naar innerlijke rust en focus

Waarom kiezen voor een Brein Balans meting

Door het volledig en uitgebreid totaalbeeld over hoe je innerlijke dynamiek werk krijg je ook heldere en concrete ingangen tot meer balans, vitaliteit en energie.

Zo geeft dit totaal beeld een helder beeld over welke onderliggende mechanisme een rol spelen in het instant houden van verschillende klachten. Zoals concentratieproblemen, spanningskachten, onrust in het hoofd, vermoeidheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn en innerlijke onrust.

Echter een brein balansmeting kan ook erg waardevol zijn als er geen specifieke klachten zijn maar om een juist een helder beeld te krijgen waar je krachten liggen en hoe je performance kunt optimaliseren.

Werkwijze

De meting wordt nauwkeurig af gestemd op wie jij bent en waar je graag meer over te weten wenst te komen. Deze afstemming vind plaats tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bij het meten brengen we een cap (een soort mutsje) aan op het hoofd met ingebouwde elektroden die de hersenactiviteit in kaart brengen. Daarnaast wordt ook het lichamelijk stressprofiel in kaart gebracht. BrainSpa maakt gebruik van hoogwaardige apparatuur van MindMedia.

Na de meting wordt de data gelijk verwerkt en krijg je dezelfde dag een terugkoppeling van de gevonden resultaten. Tijdens de terugkoppeling krijg je adviezen afgestemd op jouw aandachtsgebieden en/of doelen.