+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Adoptie en nazorg

Heeft je kind behoefte aan nazorg omdat het worstelt met zijn of haar adoptie? Het specialistisch kinderteam van BrainSpa heeft veel ervaring met nazorg bij adoptie. Geadopteerde kinderen krijgen in hun jonge leventje met heel wat emoties te maken. Dat is niet zo gek, want ze maakten ook al veel mee.

Niet alleen werden ze afgestaan door hun biologische ouders, ook kregen ze vaak maar beperkt aandacht en verzorging in de eerste maanden of jaren van hun leven. Daarbij is het nogal wennen aan een andere omgeving. En ook na de adoptie komen ze allerlei nieuwe uitdagingen tegen die om nazorg kunnen vragen. Bij BrainSpa zijn kinderen daarvoor aan het goede adres.

Wat pakken wij aan?

Wij zien vaak adoptiekinderen die in eerste instantie een grote inhaalsprong maken, maar vastlopen op het moment dat ze voor het eerst naar school gaan. Het leerproces blijkt voor hen vaak moeilijker dan voor hun leeftijdsgenoten.

Soms hebben ze concentratieproblemen, of moeite met leren lezen, schrijven en rekenen. Ook speelt overprikkeling vaak een belemmerende rol: alles in de klas wordt opgemerkt en gesignaleerd, waardoor het hoofd van het kind volloopt. Dit uit zich vervolgens thuis in de vorm van boosheid, vermoeidheid en soms ook tegenzin om weer naar school te gaan.

Het belang van adoptie nazorg 

Nazorg is daarom een belangrijk onderdeel van de adoptie. Ook al verwelkom je je adoptiekind in een liefdevol gezin met meer kansen dan in het land van herkomst, dat betekent niet altijd dat het kind daar klaar voor is. Of zich moeiteloos aanpast aan die nieuwe omgeving. Bij BrainSpa Kids begrijpen we de klachten van adoptiekinderen, en weten we die gericht te behandelen.

Het doel van adoptie nazorg

De nazorg bij adoptie helpt je kind om een nieuw evenwicht te vinden, passend bij het huidige leven. Waarin het kind nu veilig is en kan ontspannen. Pakt het lichaam dit signaal op? Dan ontstaat er innerlijke rust en meer ruimte om te genieten van al het goede wat er in dit nieuwe leven op het pad van je kind komt. Daarnaast ontstaat er meer ruimte om te leren en concentreren en zal je kind minder last hebben van faalangst.

Kies voor passende nazorg

Wil je meer informatie over nazorg voor jouw adoptiekind? Neem dan gerust contact met ons op door het onderstaande contactformulier in te vullen, door te bellen naar +31 (0) 575 541060 of door een e-mail te sturen naar info@brainspa.nl