+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

ADHD

Het ADHD-syndroom kan kinderen flink tot last zijn in hun dagelijks leven. De behandeling bij BrainSpa kan je kind daarom veel opleveren wanneer het hinder ondervindt van het bijbehorende gedrag. ADHD staat voor Attention Deficit – Hyperactivity Disorder. Kinderen met ADHD zijn vaak snel afgeleid en slecht geconcentreerd. Ook zijn ze soms erg impulsief of hyperactief. Alle Dagen Heel Druk, zo staat ADHD ook wel bekend.

Maar dit beeld klopt niet helemaal, want niet alle kinderen met ADHD zijn hyperactief –  integendeel. Om welke vorm het ook gaat, op hersenniveau heeft ADHD meestal dezelfde oorzaak, die te maken heeft met trage hersengolven. Om die te kunnen vaststellen, beginnen we elk traject met een grondige analyse.

ADHD bij kinderen en volwassenen

Bij BrainSpa zien we dat de uitingsvorm van ADHD bij volwassenen vaak subtieler is dan bij kinderen. Volwassenen hebben zichzelf vaak strategieën eigengemaakt om de symptomen te verbergen. Dat betekent niet dat hun klachten – zoals problemen met plannen of impulsiviteit – zijn verdwenen, omdat op hersenniveau de oorzaak is blijven bestaan.

Het is daarom beter om er vroeg bij te zijn. Wanneer we ADHD vermoeden bij een kind, stellen we dat vast met behulp van een qEEG (Quantitative Electroencephalogram). Hiermee maken we het patroon van ADHD in de hersenactiviteit inzichtelijk.

Er bestaan verschillende technieken waarmee de balans op hersenniveau kan worden hersteld, zoals aandachts- en concentratietraining. Hiermee verminderen niet alleen de concentratieproblemen, maar leert het kind ook om fysiek en mentaal tot rust te komen, en om beter te slapen. Ook zal je kind minder last hebben van stemmingswisselingen.

Wilt u meer weten over ADHD of onze trainingen?

Neem dan contact op met BrainSpa of maak een afspraak voor een analyse.