Stressprofiel

Een lichamelijk stressprofiel geeft een helder inzicht in hoe je lichaam reageert op stress en hoe makkelijk je lichaam weer herstelt na opgebouwde spanning. Hierdoor krijg je inzicht en concrete toepassingen om meer ontspanning en vitaliteit op te bouwen.

 

Waarom inzicht in je lichamelijk stressprofiel?

Inzicht in hoe je met stress omgaat is belangrijk omdat een rustig autonoom zenuwstelsel de basis vormt om goed te kunnen functioneren en voor een optimale werkend brein. Het autonoom zenuwstelsel stuurt lichaamsfuncties aan die vanzelf gaan, zoals ademhaling, hartslag, bloeddruk, spijsvertering en het immuun systeem. Bij spanning of langdurige stress raakt het evenwicht in het autonoom zenuwstelsel verstoord. Dit heeft op den duur negatieve gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke conditie.

 

Wat brengt en lichamelijk stressprofiel in kaart?

Een analyse van je stressmechanismen laat zien hoe je met stress omgaat en waar je meer rust kunt creëren. Aspecten die in kaart gebracht worden zijn:

R
Hoe ontspannen of gespannen ben jij in de basis?
R
Herstel je op eigen kracht goed van spanningen of bouw jij snel stress op?
R
Komt jouw lichaam goed tot rust als de situatie dat toelaat?
R
Kun jij je ontspanningsniveau makkelijk verdiepen?
Door het in kaart brengen van deze stressmechanismes krijg je meer grip op hoe je kunt omgaan met de gevolgen van negatieve van stress en hoe je deze kunt beperken. Daarnaast geeft het inzicht in hoe je de natuurlijke herstel mogelijkheden van het eigen lichaam en hoe je deze kunt optimaliseren. Hierdoor creëer je meer ontspanning en energie.

Werkwijze

Tijdens de afname van het stressprofiel worden er verschillende lichaamsfuncties gemeten. Deze lichaamsfuncties worden onder verschillende condities (rust, stress, herstel en ontspanning) gemeten. De volgende lichaamsfuncties worden gemeten:

R
Ademhaling
R
Spierspanning
R
Huidtemperatuur
R
Huidgeleiding; dat is de mate waarin je transpireert.

Na de meting koppelen we de belangrijkste inzichten aan je terug. Binnen een week ontvang je een rapportage over de analyse met adviezen, afgestemd op jouw aandachtsgebieden en/of doelen.

Vraag deze analyse aan

Wil je meer inzicht in jouw functioneren vraag hieronder een analyse aan.

Aanvraag Stressprofiel

3 + 12 =

Overige analyses

Brein/balans meting 4p

Benieuwd naar jouw functioneren? Deze analyse biedt inzicht in jouw brein, vergroot je waarnemingsvermogen en leert je bewust te worden.

Brein Balans meting 19p (QEEG)

D.m.v. onderzoek naar de hersenactiviteit brengen we op unieke wijze in kaart wat de samenhang is tussen jouw dagelijks functioneren en je gezondheid.