Stressprofiel

Een lichamelijk stressprofiel biedt helder inzicht. Met dit profiel weet je hoe je lichaam reageert op stress en hoe makkelijk je lichaam weer herstelt na opgebouwde spanning. Het stressprofiel geeft ook concrete toepassingen om meer ontspanning en vitaliteit op te bouwen. 

Waarom inzicht in je lichamelijk stressprofiel?

 Om goed te kunnen functioneren moet je een evenwichtig autonoom zenuwstelsel hebben. Je zenuwstelsel zorgt ook voor een optimaal werkend brein. Daarom is het zo belangrijk om goed te weten hoe je met stress omgaat. Het autonoom zenuwstelsel stuurt lichaamsfuncties aan die vanzelf gaan, zoals je ademhaling, hartslag, bloeddruk en je spijsvertering. Ook je immuunsysteem wordt door dit zenuwstelsel aangestuurd. Als je gedurende langere tijd last van stress hebt, raakt het evenwicht in het autonoom zenuwstelsel verstoord. En dit heeft op de lange termijn negatieve gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke conditie. 

 

Wat brengt en lichamelijk stressprofiel in kaart?

Met een analyse van je stressmechanismen weet je hoe je met stress omgaat en op welke vlakken je meer rust kunt creëren. Aspecten die we in kaart brengen: 

R
Hoe ontspannen of gespannen ben jij in de basis?
R
Herstel je op eigen kracht goed van spanningen of bouw jij snel stress op?
R
Komt jouw lichaam goed tot rust als de situatie dat toelaat?
R

Kun je je ontspanningsniveau makkelijk verdiepen?

Als je je hiervan bewust bent, dan weet je ook beter hoe je kunt omgaan met de negatieve gevolgen van stress en hoe je deze kunt beperken. De analyse zorgt dat je je natuurlijke herstelmogelijkheden van je lichaam beter kent. En hoe je deze kunt optimaliseren. Zo word je meer ontspannen en krijg je meer energie.

Werkwijze

Tijdens de meting van je stressprofiel meet BrainSpa diverse lichaamsfuncties. Dat doen we in rust, tijdens stress, herstel en ontspanning. De lichaamsfuncties die we meten zijn:

R
Ademhaling
R
Spierspanning
R
Huidtemperatuur
R

Huidgeleiding; dit is de mate waarin je transpireert.

Als we alles gemeten hebben en we hebben de uitslagen terug, dan koppelen we de belangrijkste inzichten aan je terug. Dit gebeurt in de vorm van een gesprek met adviezen, die afgestemd zijn op jouw aandachtsgebieden en je doelen.

Vraag deze analyse aan

Wil je meer inzicht in jouw functioneren vraag hieronder een analyse aan.


    Overige analyses

    Brein/balans meting 4p

    Benieuwd naar jouw functioneren? Deze analyse biedt inzicht in jouw brein, vergroot je waarnemingsvermogen en leert je bewust te worden.

    Brein Balans meting 19p (QEEG)

    D.m.v. onderzoek naar de hersenactiviteit brengen we op unieke wijze in kaart wat de samenhang is tussen jouw dagelijks functioneren en je gezondheid.