+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Impulsiviteit

Impulsieve mensen, daar is niets mis mee, toch? Nee, in veel gevallen niet. Vaak levert een portie impulsiviteit nieuwe ervaringen op, bijzondere verhalen en grappige anekdotes op. Maar wat als het problematisch wordt? Wat als jouw kind impulsief is en zichzelf constant in de problemen werkt dankzij deze eigenschap? Of de schoolresultaten lijden door het gebrek aan concentratie? Of het kind misschien zelfs verwondingen oploopt of zichzelf in gevaarlijke situaties manoeuvreert? Dan is het misschien tijd om die impulsiviteit bij de kern aan te pakken.

Wanneer wordt impulsiviteit problematisch?

Een impulsief kind hoeft, zoals gezegd, geen problemen op te leveren. In sommige gevallen is het echter zaak om de impulsiviteit een halt toe te roepen. Een belangrijke reden om het probleem aan te pakken is bijvoorbeeld het gedrag op school. Wanneer impulsiviteit concentratie in de weg staat kunnen de schoolresultaten er danig op achteruitgaan. Ook kan een gebrek aan concentratie, dat vaak optreedt in het geval van een impulsief kind, zijn of haar klasgenootjes in de weg staan. Zo is het niet alleen een probleem voor het kind zelf, maar voor de hele klas.

Impulsiviteit: ADD of ADHD?

Een kind dat impulsieve trekjes vertoont hoeft niet direct een stoornis als ADD of ADHD te hebben. Maar het kan wel. Het is echter tegelijkertijd van belang je te realiseren dat er klachten die impulsieve kinderen hebben, vaak ook gewoon overeenkomen met ADD of ADHD-problematiek. Zo is er bijvoorbeeld het eerdergenoemde gebrek aan concentratie. Dat kan ook gewoon zijn wat het is: een gebrek aan concentratie omdat een impulsief kind nou eenmaal snel is afgeleid.

Met BrainSpa op zoek naar focus

Of jouw kind nu gewoon impulsief is, en daardoor tegen wat problemen aanloopt, of daadwerkelijk valt in, bijvoorbeeld, het autismestoornisspectrum: BrainSpa kan helpen de klachten bij de kern aan te pakken. Dit doen wij door het kind te leren waar hij of zij zijn of haar eigen ontspanning, focus en concentratie kan vinden. Door het kind direct te trainen in het zelf tot deze staat komen, werkt onze training en coaching de rest van het leven door.

Werkwijze impulsiviteit

Om de precies passende tools en vaardigheden te ontwikkelen passen wij verschillende fasen toe. Fase 1 betreft de analyse van de conditie van hersenen, lichaam en geest, onder meer met behulp van een stressprofiel en een QEEG, een meting van de hersenactiviteit. Vervolgens is er intensieve training om te werken aan nieuwe balans. Dit kan een combinatie van meerdere vormen zijn, bijvoorbeeld neurofeedback, hartcoherentietraining, biofeedback, therapie en coaching. Tijdens de derde fase, de foloow up, gaan we aan de slag met het doorvoeren van het nieuwe fundament in de dagelijkse realiteit. Daarvoor is er onder meer thuistraining en oefeningen, en begeleiding op afstand.

Wilt u meer weten over impulsiviteit?

Neem dan contact op met Brainspa of maak een afspraak voor een analyse.

Analyse formulier

Ik wil graag

14 + 5 =