+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Hoog sensitiviteit

Hoog sensitieve kinderen reageren heel sterk of overgevoelig op prikkels (zie ook de pagina prikkelgevoeligheid). Vaak uit zich dit al op jonge leeftijd, doordat ze bijvoorbeeld heel gevoelig reageren op harde geluiden en/of bijvoorbeeld pijn ervaren bij het kammen van haar. Naast deze zintuiglijke prikkelgevoeligheid, worden vaak ook emoties sterk opgepikt vanuit de omgeving en is er een sterke gevoeligheid voor de sfeer om hen heen. Doordat de wereld zo rijkelijk innerlijk beleefd wordt, loopt de spreekwoordelijke emmer nogal eens over. Dit kan zich op allerlei manieren uiten, waaronder emotionele instabiliteit in de vorm van huilen of boze buien. Eenmaal op school neemt het aantal te verwerken prikkels drastisch toe, waardoor het een hele uitdaging kan zijn om de schoolweek vol te houden zonder heel moe, overprikkeld of gespannen te raken.

Vanuit BrainSpa zijn we erop gericht op om inzicht te krijgen in hoe de prikkelverwerking verloopt, wat ingangen zijn om ervoor te zorgen dat de emmer niet zo snel overloopt en ook af en toe echt geleegd wordt. Vaak hebben sensitieve kinderen een dynamiek in het brein, waarbij er een soort open aandachtsveld is, waarin alles de aandacht krijgt, zowel bewust als onbewust. Ook wordt hier vaak nog eens bewust over nagedacht en sterk op gereageerd.

We trainen het kind naar een staat waarin ze prikkels beter filteren, waarin de aandacht meer begrensd is, de omgang met stress verbetert en er innerlijk meer ontspanning wordt ervaren. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat er ook herstelmomenten komen waarin de energiebronnen kunnen aansterken en er niet alleen maar een leeglopen is door de continue sterke beleving van de wereld in en om hen heen.

Het neemt de hoge sensitiviteit niet weg en dat is maar goed ook, want er zijn veel mooie kwaliteiten aan verbonden. De training zorgt er wel voor dat er beter mee om kan worden gegaan door verbeterde focus, toegang tot innerlijke rust, veerkracht en herstelvermogen.

Wilt u meer weten over hoge sensitiviteit bij kinderen?

Neem dan contact op met Brainspa of maak een afspraak voor een analyse.