+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Faalangst

Zeker als het om leren en presteren gaat, speelt faalangst nog weleens een belemmerende rol. Als een kind niet zo snel automatiseert als andere kinderen in de klas, als het moeite heeft met rekenen, als het dyslexie heeft, of als het wat langzamer werkt dan vriendjes of vriendinnetjes…..faalangst wordt snel getriggerd.

Vanuit BrainSpa wordt sterk ingezet op ‘lekker in je vel’ zitten. Als een kind zich fijn voelt in zichzelf, dan is het ook minder makkelijk uit het evenwicht te brengen wanneer er triggers zijn die faalangst oproepen. Er wordt ook gewerkt aan een beter zelfinzicht, zodat kwaliteiten en valkuilen kunnen worden omarmd en het eigen unieke zijn zich mag ontwikkelen op een manier die past in de uitdagingen van deze tijd.

Daarnaast wordt specifiek gekeken naar waar de faalangst in neurofysiologische zin vandaan komt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een kind heel erg op de omgeving gericht is. Dat zien we terug in hersengebieden die belangrijk zijn voor waarneming van de omgeving. Als die continu ‘aan’ staan en overalert zijn, dan wordt faalangst ook makkelijker getriggerd. Door het kind te leren schakelen naar een staat waarin het wat meer bij zichzelf kan blijven met de aandacht en waar het mee bezig is, wordt er meer innerlijke rust ervaren en speelt faalangst minder een rol.

Er wordt dus op verschillende manier gewerkt op het verminderen van de faalangst; zowel vanuit de neurofysiologische basis, het denken, het voelen, het gedrag en de interactie met de omgeving.

Wilt u meer weten over faalangst bij kinderen?

Neem dan contact op met BrainSpa of maak een afspraak voor een analyse.