Cognitieve therapie

Verbeter je levenskwaliteit

Diverse therapieën voor focus & energie

Goede, persoonlijke coaching

Bij cognitieve therapie staan hersenfuncties die ervoor zorgen dat we kunnen denken, doen en onthouden, centraal. Zoals je geheugen, een belangrijke hersenfunctie. Maar ook de hersenfuncties waarmee we informatie verwerken of een beslissing nemen, zijn cognitieve functies.

BrainSpa biedt verschillende cognitieve therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze therapieën onderzoeken hoe jij met bepaalde situaties omgaat. Door die reacties in kaart te brengen, leer je op een andere manier met jouw negatieve gedachten om te gaan. Je leert met een bewustere blik naar bepaalde situaties te kijken.

Je gedachten zijn van enorme invloed op wat je voelt en doet. Bekijk je gebeurtenissen meestal vanuit een negatief oogpunt? Dan is de kans op een somber of angstig gevoel groter, met negatief gedrag als gevolg. Denk aan uitingen van agressie, of een passieve houding. Angst of onzekerheid zijn redenen om situaties te vermijden, wat deze gevoelens op de lange termijn versterkt. Voordat je het weet, bevind je je in een vicieuze cirkel.

Tijdens de behandeling kijken we naar jouw cognitieve functies en je gedrag, die beiden samenhangen met wat je voelt. Samen gaan we op zoek naar de dieper liggende oorzaak van jouw problemen. We brengen knelpunten in kaart en bieden jou de handvatten om met bepaalde stressvolle zaken om te gaan. Deze inzichten zijn direct toepasbaar in je dagelijkse leven. Dit leidt tot positief gedrag, zoals een actieve houding en aandacht voor je medemens.

De effectiviteit van cognitieve therapie

De cognitieve therapieën die wij aanbieden zijn breed inzetbaar. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat cognitieve gedragstherapie zeer effectief is bij ADHD, angststoornissen, depressie, slaapproblemen, een burn-out en autisme.

Waar zit jij mee?

Onze hersenen zijn continu bezig met het verwerken van informatie, bewust én onbewust. BrainSpa helpt jou hoofd- en bijzaken te onderscheiden, dit voorkomt chaos in je hoofd.

Wil je meer weten over deze methode of bijvoorbeeld HSP-therapie? Neem dan contact met ons op door het onderstaande contactformulier in te vullen.

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen voor een beter functioneren en een hogere kwaliteit van leven.

Opleidingen

Trainingen voor professionals. Vehoog de kwaliteit van je dienstverlening.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een analyse of traject?
Laat het ons hieronder weten.

3 + 12 =