Cognitieve gedragstherapie

Hoe werkt cognitieve gedragstherapie?
Het denken heeft invloed op het gevoelsleven en je doen. Wanneer gebeurtenissen vanuit een negatief oogpunt bekeken worden, is de kans op het krijgen van een somber of angstig gevoel groter. Dit kan ook negatief gedrag als gevolg hebben. Tijdens de therapie wordt gekeken naar het gedrag. Hoe je je gedraagt heeft invloed op je voelen. Zijn angst of onzekerheid redenen om situaties te vermijden, dan kan dit kort voor opluchting zorgen, maar op de lange termijn zullen deze gevoelens alleen maar versterkt worden.
Tijdens de sessies kijken we naar de cognities en het gedrag. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de problemen die je ervaart. Ook brengen we knelpunten in kaart en op welke manier je met bepaalde zaken om kunt gaan. Dankzij de sessies en tips die je in het dagelijkse leven toe kunt passen leren we je tot nieuwe inzichten komen. Dit gaat gepaard met positief gedrag.
Aan de slag
Zowel bewust als onbewust zijn onze hersenen altijd bezig met informatie verwerken. Wij helpen je hoofd- en bijzaken te onderscheiden om zo chaos in je hoofd te voorkomen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat cognitieve gedragstherapie een zeer effectieve methode is bij ADHD, angststoornissen, depressie, slaapproblemen, een burnout en autisme. Wil je meer weten over deze behandelmethode of ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden met je.
Wat bieden wij
Analyse
Trajecten
Opleidingen
Neem contact met ons op
Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een analyse of traject?
Laat het ons hieronder weten.