Cognitieve therapieën in Gelderland

Verbeter je levenskwaliteit

Diverse therapieën voor focus & energie

Goede, persoonlijke coaching

Wat zijn cognitieve therapieën bij onze praktijk in Zutphen, Gelderland? Jouw cognities staan bij cognitieve gedragstherapie centraal, voorbeelden hiervan zijn jouw gedachten, gebeurtenissen en herinneringen. Deze vorm van therapie gaat ervan uit dat je gedachten invloed hebben op je emoties en gedrag. Aan de hand van cognitieve therapieën kijken we in onze praktijk in Gelderland hoe je met bepaalde situaties omgaat. Door dit goed in kaart te brengen, leert men om op een andere manier met negatieve gedachten om te gaan en vanuit een heldere blik naar situaties te kijken. Hierdoor is er ruimte voor ander gedrag. Cognitieve gedragstherapie is gericht op heden én toekomst.

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen?

Neem contact op

Hoe werken cognitieve therapieën bij ons in Gelderland?

Denken heeft invloed op het gevoelsleven en je doen. Bekijk je gebeurtenissen vanuit een negatief oogpunt? Dan is de kans op een somber of angstig gevoel groter, wat negatief gedrag als gevolg heeft. Angst of onzekerheid zijn redenen om situaties te vermijden, echter zullen deze gevoelens op de lange termijn sterker worden. Tijdens onze cognitieve therapieën in Gelderland wordt er gekeken naar de cognities en je gedrag, omdat dit invloed heeft op je voelen. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw problemen. We brengen knelpunten in kaart en bieden manieren om met bepaalde zaken om te gaan. De sessies en tips die je in het dagelijkse leven toe kunt passen geven je nieuwe inzichten. Dit gaat samen met positief gedrag.

De effectiviteit van deze therapie

De cognitieve therapieën die wij aanbieden in onze praktijk in Gelderland is erg breed inzetbaar. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat cognitieve gedragstherapie zeer effectief is bij ADHD, angststoornissen, depressie, slaapproblemen, een burn-out en autisme.

Ga aan de slag

Onze hersenen zijn zowel bewust als onbewust bezig met het verwerken van informatie. BrainSpa helpt je door middel van cognitieve therapieën in onze praktijk in Zutphen, Gelderland, om hoofd- en bijzaken te onderscheiden om chaos in je hoofd te voorkomen. Wil je meer weten over deze methode of bijvoorbeeld HSP-therapie? Neem dan contact met ons op door het onderstaande contactformulier in te vullen, door te bellen naar +31 (0) 575 541060 of door een e-mail naar info@brainspa.nl te sturen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je.

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen voor een beter functioneren en een hogere kwaliteit van leven.

Opleidingen

Trainingen voor professionals. Vehoog de kwaliteit van je dienstverlening.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een analyse of traject?
Laat het ons hieronder weten.

15 + 9 =