+31 (0) 575 541060 info@brainspa.nl

Cognitieve gedragstherapie

Bij cognitieve gedragstherapie leert je kind hoe gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar verbonden zijn, en hoe met negatieve gedachten om te gaan. Negatieve gedachten en gevoelens zijn vaak de oorzaak van gedragsproblemen. Deze gedachten ontstaan bij een voor het kind stressvolle situatie, bijvoorbeeld de angst voor afwijzing, of het gevoel niets te kunnen.

Bij BrainSpa helpen we veel kinderen door cognitieve gedragstherapie in te zetten. Zo leren we het kind om de eigen, vervormde gedachten te onderzoeken en die om te zetten in constructieve gedachten.

Heeft jouw kind baat bij cognitieve gedragstherapie?

Met cognitieve gedragstherapie stimuleren we je kind om zich bewust te worden van zijn of haar negatieve gedachten, en deze kritisch te onderzoeken. Kloppen deze gedachten wel? Of zijn ze gebaseerd op automatische gedachtepatronen waardoor het kind niet meer objectief naar de situatie kan kijken?

Het doel is om het kind constructief te leren denken, en anders naar zichzelf te laten kijken. Ook leren we het kind ontspannen, zodat hij of zij de gevoelens van angst kan loslaten. Zo ontstaat ruimte voor nieuwe gedachten en andere gedragspatronen.

De verschillende vormen van therapie

Naast cognitieve gedragstherapie, kunnen kinderen ook bij ons terecht voor andere therapievormen en onderzoek:

Aan de hand van een analyse bepalen wij graag welke vorm van therapie of coaching het meest effectief is voor jouw kind.