Therapie

Therapie is een behandelmethode die we toepassen bij psychische klachten en problemen. Wij maken gebruik van deze vormen van therapie:

In beide vormen voer je gesprekken met een deskundige hulpverlener. Bij psycho-educatie geeft een psycholoog je inzicht, voorlichting en advies over de psychische klachten waarmee je kampt. Een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie noemen we ook wel cognitieve gedragstherapie. Hierbij geven je inzicht in je denkpatronen, zodat je onderzoekt hoe gedachten en gevoelens samenhangen met gedrag. Bij systeemtherapie bekijken we problemen waar je tegenaan loopt in samenhang met je leefomgeving, oftewel, je systeem. Dit is dus alles wat een onderdeel van je leefwereld is. Deze therapie is zowel geschikt voor gezinnen als individuen.

 

Doel van therapie

Het doel van de gesprekken is om jouw klachten te verminderen en je dagelijks functioneren te verbeteren. Samen met jou gaan we in het begin van de behandeling na welke vorm of vormen van therapie het beste bij jou past. In de praktijk worden therapieën vaak gecombineerd ingezet.

 

Vraag dit traject aan

Wil je stappen zetten naar meer balans in je leven? Vraag hieronder een analyse aan.

Aanvraag therapie
  Overige trajecten

  Intensief traject

  Creëer dankzij ons Intensive traject een nieuw fundament die je in staat stelt om meer vanuit vrijheid, helderheid en hernieuwde energie te leven en functioneren.

  Basic Balance

  Als je brein en lichaam dat in balans zijn merk je dat meteen. Om je lichaam en geest weer in balans te krijgen hebben we dit korte, maar effectieve traject opgezet.

  Neuro- en Biofeedback

  Neurofeedback en biofeedback passen we gecombineerd toe. Het is een zeer geschikt traject voor mensen met klachten als stress, ADHD, hoofdpijn, angst en burnout.

  Coaching

  Coaching draait om het helder krijgen van wat er binnen bij jou leeft. Dit activeert je kracht en leidt tot nieuwe inzichten. Hierdoor kunnen nieuwe stappen gezet worden.