Peak performance

Peak Performance Training is een toepassing van neurofeedback, waarbij de hersenen heel specifiek worden getraind om prestaties te verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat topsporters in staat zijn om met de hersenen in een toestand te komen van waaruit topprestaties geleverd kunnen worden. Het doel van Peak Performance Training is om te leren de hersenen in de juiste toestand te brengen voor optimale prestaties; dit is een staat waarin zowel op mentaal als fysiek niveau een combinatie is van de juiste ontspanning en een goede focus. Gedachten komen tot stilstand, het hoofd is helder en de aandacht scherp. In deze toestand functioneert het brein optimaal en lijkt alles als vanzelf te gaan. Het Italiaans voetbalelftal AC Milaan heeft op weg naar de wereld cup penalties geoefend met behulp van neurofeedback. Ook door bedrijven wordt steeds vaker neurofeedback ingezet om managers te trainen hun hersenen optimaal te gebruiken. Hierdoor verbeteren prestaties en vermindert de kans op uitval door burn-out of andere klachten, zoals stress, vermoeidheid, concentratieproblemen en ziekte.

Peak performance en het brein

In het brein zijn verschillende gebieden verantwoordelijk voor het reguleren van de aandacht. Om volledig aanwezig te zijn is het van belang goed wakker te zijn. De hersenstam en de frontale kwab zorgen hiervoor. Daarnaast is er een zogenaamd aandachtsnetwerk die het centrum en de achterkant van de hersenen met elkaar verbindt. Met name de rechterhersenhelft is hier actief bij betrokken. Het netwerk zorgt ervoor dat nieuwe informatie goed verwerkt kan worden.

Het voorste deel van onze hersenen is verantwoordelijk voor het starten, schakelen en stoppen van gedrag, zij hebben dus een uitvoerende functie. Is er bijvoorbeeld sprake van impulsief gedrag, dan kan het wijzen op disregulatie in dit gebied.

Uiteraard is ieder mens uniek, dit geldt dus ook voor het brein. Wat we zien op de QEEG is afhankelijk van welke hersengolven over- of ondervertegenwoordigd zijn. Is er sprake van veel trage activiteit, dit kan samenhangen met verminderde aandacht en concentratie, wat een goede focus belemmert. Veel snelle hersenactiviteit kan samenhangen met stress. Onze peak performance training is erop gericht om te trage of snelle hersengolven te remmen. Het doel is een alert, maar rustig patroon van hersengolven.

Wil je meer weten over onze peak performance training? Neem geheel vrijblijvend contact op, onze specialisten vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in de mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen om beter te functioneren zodat je kwaliteit van leven hoger wordt.

Opleidingen

Dit zijn trainingen voor professionals. Verhoog de kwaliteit van je dienstverlening.