Neurofeedback en biofeedback in Gelderland

Wij passen neurofeedback en biofeedback gecombineerd toe in onze praktijk in Zutphen, Gelderland. We meten en trainen de hersenactiviteit en andere lichaamsvariabelen, zoals hartslag, ademhaling en huidgeleiding tegelijkertijd. Hierdoor kan een goede afstemming worden gemaakt tussen het centraal zenuwstelsel (brein) en het autonoom zenuwstelsel. Het einddoel is om te trainen naar een staat waarbij lichamelijke ontspanning samengaat met focus en alertheid, door middel van feedback over de eigen staat van zijn. Een goede balans van hersenactiviteit en lichamelijke ontspanning wordt beloond door middel van auditieve en visuele feedback. Onze oefeningen en coaching leren je ook bewust de gewenste staat te bereiken. Het verschil tussen neurofeedback en biofeedback licht BrainSpa uit Gelderland graag toe.

Biofeedback in onze praktijk in Gelderland

Biofeedback is een training bij ons in Zutphen, Gelderland, waarbij je lichamelijk tot rust leert te komen door spanningen los te laten. Je lichaamsbewustzijn neemt hierdoor enorm toe; je leert de wijze waarop jij op stress reageert sneller herkennen en spanningsopbouw te voorkomen. Je leert daarnaast ook te schakelen naar een staat waarin jij je ontspannen, aandachtig en fijn voelt, waardoor je veerkracht verbetert en je energie opbouwt. Ontdek met biofeedback in Gelderland hoe jouw lichaam ervoor staat: ben je ontspannen of juist gespannen, reageer jij overgevoelig bij stress en herstel je wel voldoende van de dagelijkse spanningen? Door feedback over je lichaamssignalen, leer jij hoe je weer ontspannen door het leven kunt gaan.

Hoe werkt biofeedback?

Verschillende lichaamssignalen worden gemeten om zicht te krijgen op de wijze waarop jouw lichaam spanningen reguleert. Dit zijn:

R

Ademhaling

R

Hartslag en hartcoherentie

R

Huidgeleiding

R

Spierspanning

R

Huidtemperatuur

R

Hersenactiviteit (EEG-biofeedback)

Wat is neurofeedback in Gelderland?

Neurofeedback is een vorm van hersentraining die je volgt bij onze praktijk in Gelderland waarbij je je concentratievermogen verbetert, rust in je hoofd krijgt en energie opbouwt. Je traint je brein door te leren schakelen naar een staat waarin je je rustig, ontspannen en helder voelt. Veel mensen ontwikkelen klachten doordat het brein niet tot rust komt en overprikkeld raakt. Neurofeedback weerspiegelt wat er in jouw brein gebeurt. Door feedback te krijgen over je hersengolven, leer je schakelen en voor langere tijd aandachtig en ontspannen te zijn in het hier en nu.

Hoe werkt neurofeedback?

Wij meten de hersenactiviteit met behulp van elektroden. Je ziet hoe onrustig je brein is op een scherm. Het is mogelijk dat je snel afgeleid raakt door geluiden uit de omgeving of gedachten die opkomen, maar je kan ook onrustig en gespannen zijn. Je ziet alles terug in je hersengolven. Tijdens neurofeedback kijk en luister je bijvoorbeeld naar een waterval. De waterval weerspiegelt jouw hersengolven. De waterval stroomt als je rustig en aandachtig bent, de waterval stopt als je afgeleid raakt of gespannen bent. Het stromen van de waterval werkt belonend, waardoor je brein de gewenste hersengolven zal produceren. Je traint je brein zo naar een optimaal evenwicht waarin ontspanning, helderheid, alertheid en innerlijke rust met elkaar samengaan.

Onze methode om meer grip te krijgen op je brein

BrainSpa uit Gelderland is gespecialiseerd in neurofeedback en biofeedback. Al ruim 15 jaar houden wij ons bezig met het trainen van de hersenen. Onze insteek is wetenschappelijk onderbouwd, het is namelijk bewezen dat deze methode effectief is voor mensen met klachten als een burn-out, stress, ADHD, vermoeidheid, hoofdpijn, angst en gevolgen van trauma. Wij trainen het brein en autonome zenuwstelsel met de beste apparatuur. Technieken uit de psychologie en bewustzijnsontwikkeling zorgen voor meer vrijheid in je geest, waarbij onze aandacht ook uitgaat naar de hobbels in de dagelijkse realiteit. Alles gebeurt in nauwe afstemming met jou, je wensen en je doelen. Je leert hierdoor bewust en op meerdere niveaus schakelen naar de gewenste staat om klachten te doorbreken en bij te dragen aan helderheid en een vitaal, ontspannen leven.

Vraag meer informatie aan

Wil je meer informatie ontvangen over de trajecten die wij aanbieden in Gelderland, bijvoorbeeld mindfulness of ACT-therapie? Wij vertellen je graag meer. Neem contact met ons op door het onderstaande contactformulier in te vullen, bel naar +31 (0) 575 541060 of stuur een e-mail naar info@brainspa.nl.

Vraag dit traject aan

Wil je stappen zetten naar meer balans in je leven vraag hieronder een traject aan.

Aanvraag Neuro- & biofeedback

12 + 4 =

Overige trajecten

Intensief traject

Creëer dankzij ons Intensive traject een nieuw fundament die je in staat stelt om meer vanuit vrijheid, helderheid en hernieuwde energie te leven en functioneren.

Basic Balance

Als je brein en lichaam dat in balans zijn merk je dat meteen. Om je lichaam en geest weer in balans te krijgen hebben we dit korte, maar effectieve traject opgezet.

Therapie

Het doel van therapie is om klachten te verminderen en jouw dagelijks functioneren te verbeteren. Samen met jou bekijken we welke vorm van therapie het meest geschikt is.

Coaching

Coaching draait om het helder krijgen van wat er binnen bij jou leeft. Dit activeert je kracht en leidt tot nieuwe inzichten. Hierdoor kunnen nieuwe stappen gezet worden.