Neurofeedback

BrainSpa is ervan overtuigd dat problemen die je ervaart weerspiegeld worden in de hersengolven. Door middel van neurofeedback maken wij dit inzichtelijk. Wij scannen de hersenactiviteit, analyseren deze en gaan ermee aan de slag. Bij Brainspa passen we neurofeedback en biofeedback gecombineerd toe. Dat betekent dat we niet alleen je hersenactiviteit meten, maar tegelijkertijd jouw hartslag, ademhaling en huidgeleiding in kaart brengen. Daardoor kan er een goede afstemming gemaakt worden tussen het centraal zenuwstelsel, daarmee bedoelen we het brein, en het autonaam zenuwstelsel.

Aan de slag met neurofeedback

Vervolgens gaan wij vanuit BrainSpa aan de slag met het trainen van deze stelsels. Het doel is om een staat te bereiken waarin lichamelijke ontspanning samengaat met focus en alertheid. Hoe wij dit doen? Door van jou continue en in real time feedback te vragen, over je eigen staat van zijn. Wanneer blijkt dat er een goede balans tussen hersenactiviteit en lichamelijke ontspanning is bereikt, wordt dit beloond met auditieve en visuele feedback. Natuurlijk leren wij jou ook hoe je deze gewenste staat van zijn bewust kan bereiken, helemaal zelf. Dat doen we door middel van coaching en passende oefeningen.

Hoe wordt mijn hersenactiviteit gemeten?

Om precies te meten hoe jouw hersengolven zich bewegen maken we bij BrainSpa een scan van de hersenactiviteit. Deze analyseren wij. Zo weten we dat er trage hersengolven nodig zijn voor een goede ontspanning, en juist snelle om een bepaalde mate van concentratie te bereiken. Wanneer de hersenen niet goed schakelen tussen deze patronen ontstaan er problemen. Wij proberen dit, in combinatie met lichamelijke activiteit, weer in balans te krijgen.

Het trainen van jouw brein

Om ervoor te zorgen dat jouw hersenactiviteit in balans is, en de golven flexibeler te laten schakelen, zetten wij trainingen en filmpjes in. Een goede balans tussen de hersenactiviteit, gemeten met neurofeedback, en lichamelijke ontspanning, gemeten door biofeedback, wordt beloond met auditieve en visuele feedback. Dat kan via een hoofdtelefoon of een beeldscherm. Zo leert jouw brein langzaam maar zeker wanneer het goed bezig is en worden uiteindelijk vanzelf golven die met een bepaalde klacht verband houden onderdrukt, en golven die een klacht juist verminderen versterkt.

Neurofeedback voor kinderen en volwassenen

Neurofeedback kan zowel bij volwassenen als bij kinderen toegepast worden. Ook klachten die verband lijken te houden met stoornissen als ADHD, ADD of PDD-NOS kunnen naar de achtergrond verdwijnen dankzij deze vorm van behandeling. Nieuwsgierig naar wat BrainSpa met neurofeedback voor jou of jouw kind kan betekenen?

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen voor een beter functioneren en een hogere kwaliteit van leven.

Opleidingen

Trainingen voor professionals. Vehoog de kwaliteit van je dienstverlening.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een analyse of traject?
Laat het ons hieronder weten.

12 + 13 =