Hoofdpijn en Migraine

Terugkerende hoofdpijnklachten, waaronder spanningshoofdpijn en migraine, hebben vaak te maken met een overgevoelige reactie van de hersenen op binnenkomende prikkels. De hele dag door verwerken de hersenen binnenkomende informatie, zoals licht, geluid en sensorische prikkels (die men voelt). Dit wordt geïntegreerd tot betekenisvolle informatie, waardoor men betekenis kan geven aan dat wat men ziet en ervaart. Bij hoofdpijnklachten reageren de hersenen overactief op deze binnenkomende informatie. Oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn: stress of zorgen, een lange dag werken, of hormonale schommelingen. Zowel bij hoofdpijn als migraine is er sprake van een overschot aan hersengolven. Dit overschot is te reduceren door middel van neurofeedback.

Neurofeedback training bij hoofdpijn

Aan de hand van QEEG maken we de hersenactiviteit inzichtelijk en kunnen we zien of deze past bij hoofdpijn en migraine. Onze training richt zich op de specifieke gebieden die weer in balans moeten komen. Hierbij focussen we ons op de oorzaak van de hoofdpijn of migraine en pakken we het probleem bij de bron aan. Het resultaat: een uitgebalanceerd en goed functionerend brein. Lichaam en geest komen in balans waardoor de klachten afnemen. Een groot voordeel van deze behandeling is dat het resultaat blijvend is. Je leert dankzij neurofeedback namelijk het zenuwstelsel te ontspannen, zodat je stressbestendigheid vergroot en hoofdpijn en migraine verminderen.
In bepaalde gevallen wordt medicatie gebruikt om de hoofdpijn en migraine te bestrijden. Deze medicijnen kunnen negatieve bijwerkingen hebben. Bij neurofeedback komt geen medicatie kijken. Gebruik je deze wel dan kan er, bij goede resultaten en in overleg met de neuroloog, mogelijk afgebouwd worden. Een groot voordeel hiervan is de dat de negatieve bijwerkingen verdwijnen.

Meer weten over neurofeedback bij hoofdpijn en migraine?

Voor mensen met hoofdpijnklachten is het heel belangrijk om voldoende rust te nemen tussen activiteiten door, zodat de hersenen weer kunnen kalmeren en terugkeren naar een rusttoestand. Het is ook mogelijk om de hersenen sterker te maken door training van de hersenen, zoals neurofeedback of speciale aandachtsoefeningen, en/of training van het lichaam en de geest door het verbeteren van het vermogen te ontspannen. Als men leert om anders om te gaan met stressvolle gebeurtenissen, waardoor het denken en het lichaam sneller tot rust komt, dan worden hoofdpijnklachten minder snel getriggerd. Het is op die manier zeer goed mogelijk om de intensiteit en de frequentie van hoofdpijn te verminderen. Wil je meer weten over neurofeedback in combinatie met hoofdpijn of migraine? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen voor een beter functioneren en een hogere kwaliteit van leven.

Opleidingen

Trainingen voor professionals. Verhoog de kwaliteit van je dienstverlening.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een analyse of traject?
Laat het ons hieronder weten.

5 + 6 =