Depressie

Iedereen voelt zich weleens somber, of een beetje lusteloos. Dat is heel normaal. Er zijn genoeg momenten in het leven die daarom vragen. Het kan immers niet altijd rozengeur en maneschijn zijn. Echter, wanneer jij het gevoel hebt dat deze gevoelens maar blijven duren en week na week aanhouden, kan er sprake zijn van een depressie. We spreken van depressie symptomen wanneer gevoelens van lusteloosheid, verlies aan interesse in bepaalde zaken en een leeg en zinloos gevoel het grootste gedeelte van de dag beheersen, gedurende een aaneengesloten lange periode. Heb jij het gevoel dat jij weleens een depressie zou kunnen hebben? 

 

Symptomen depressie

Weet je niet goed welke symptomen kunnen wijzen op een depressie? Het wordt tijd om eens te laten onderzoeken of je al dan niet aan een depressie lijdt wanneer: 

  • Er sprake is van een somber, neerslachtig gevoel, of een gevoel van leegte
  • Je interesse in mensen en activiteiten of überhaupt de deur uit gaan, verdwijnt
  • Het niet meer lukt om ergens plezier aan te beleven
  • Negatieve gevoelens en gedachtes je leven beginnen te beheersen
  • Er sprake is van weinig zelfvertrouwen, of zelfs faalangst
  • Je gevoelend van angst en wanhoop ervaart
  • Je wil huilen, maar het niet lukt, of juist lijdt aan veel huilbuien 

Dit is nog maar een kleine greep uit de klachten die met een depressie in verband worden gebracht. Maar er zijn net zo veel klachten die ook op een andere onderliggende oorzaak kunnen wijzen, zoals spanning, een burn-out of stress.

 

Aanpak BrainSpa 

Maar of jij nou aan een depressie lijdt, of jouw klachten toe te schrijven staan aan een heel andere onderliggende oorzaak, maakt in principe niet heel veel uit. Een label is niet nodig. Bij BrainSpa werken wij met een combinatiepakket bestaande uit aandachts-en concentratietraining, hartcoherentie training, mindfulness, therapie en coaching om jouw brein, lichaam en geest af te stemmen op een staat van innerlijke rust, concentratie, focus en lichamelijke ontspanning. Door jou tevens de handvatten te bieden die jou in het dagelijks leven gaan helpen deze staat te bereiken leer jij hou je eigen negatieve patronen en gedachten kan doorbreken. Zo werk jij aan de kern van het probleem.

 

Jouw depressie in kaart

 Bij BrainSpa weten wij: meten is weten. Daarom maken wij tijdens jouw proces gebruik van apparatuur om je binnenwereld inzichtelijk te maken. Zo kunnen wij met een neurofysiologische meting in kaart brengen hoe jij prikkels verwerkt, wat jouw concentratie is en hoe snel je afgeleid bent en in hoeverre we kunnen spreken van emotionele fijngevoeligheid. Op basis daarvan gaan we met jou aan de slag om de klachten die jij vanwege je depressie ervaart aan te pakken. Tegelijkertijd raak je beter afgestemd op jouw unieke kwaliteiten en versterk je je kern.

 

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in de mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen om beter te functioneren zodat je kwaliteit van leven hoger wordt.

Opleidingen

Dit zijn trainingen voor professionals. Verhoog de kwaliteit van je dienstverlening.