Burnout

Als er sprake is van een burnout is er vaak langdurig over lichamelijk en/of geestelijke grenzen heengegaan. Het komt vaak voor bij mensen die langdurig onder hoge werkdruk staan, maar kan ook getriggerd worden door onverwachtse privé-gebeurtenissen, waardoor de hersenen niet meer in staat zijn om het gebeuren adequaat te verwerken en een heel duidelijk STOP-teken geven.

Vaak zijn er al eerder lichamelijke signalen geweest waar niet naar is geluisterd, zoals aandachtsproblemen, vermoeidheid, niet meer goed kunnen slapen (om 5 uur ‘s ochtends klaar wakker zijn), informatie niet meer goed kunnen opnemen en ziek worden. Het is echter mogelijk om nog lang door te gaan op de laatste reserves. Toch kunnen de hersenen opeens zodanig zijn overprikkeld dat men gewoonweg niet meer in staat is om op het oude niveau te functioneren.

Behalve rust zijn er verschillende technieken die ervoor kunnen zorgen dat de balans in de hersenen zich weer herstellen en de energiereserves weer kunnen opbouwen. Hartcoherentie training zijn hier voorbeelden van. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat men leert om na het leveren van inspanning, weer terug te schakelen naar ontspanning. Hierdoor kunnen de hersenen, het lichaam en de geest na een werkdag alle opgedane ervaringen weer een plek geven en kan nieuwe energie worden opgebouwd voor de volgende dag.

Door deze mate van flexibiliteit te trainen wordt het weer mogelijk om optimaal te functioneren

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen voor een beter functioneren en een hogere kwaliteit van leven.

Opleidingen

Trainingen voor professionals. Verhoog de kwaliteit van je dienstverlening.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een analyse of traject?
Laat het ons hieronder weten.

12 + 11 =