Burn-out

Verbeter je levenskwaliteit

Diverse therapieën voor focus & energie

Goede, persoonlijke coaching

Bij een burn-out ben je vaak langdurig over je lichamelijke en/of geestelijke grenzen heengegaan. Dat kan te maken hebben met een langdurige hoge werkdruk, maar ook een onverwachte privé-gebeurtenis kan een burn-out veroorzaken.

Omdat de hersenen niet meer in staat zijn alle gebeurtenissen op de juiste manier te verwerken, geven deze een duidelijk stopteken. Tot hier en niet verder.

Symptomen van een burn-out

Vaak geeft het lichaam al eerder signalen af om te waarschuwen dat een burn-out op de loer ligt. Denk aan:

  • Onverklaarbare vermoeidheid
  • Aandachtsproblemen
  • Slecht slapen
  • Informatie niet goed kunnen opnemen
  • Veel gezondheidskwaaltjes krijgen en/of ziek worden

Vaak lukt het om een tijd door te gaan op de laatste reserves, tot deze ook opgebrand raken. In dat geval zijn de hersenen zo overprikkeld door bijvoorbeeld stress, dat het niet meer lukt om normaal te functioneren. Het is moeilijk om hier zelf uit te komen, zeker wanneer je de juiste tools niet tot je beschikking hebt. 

Het herstel na een burn-out

Behalve (veel) rust, bestaan er verschillende technieken die je helpen om de balans in de hersenen te herstellen en nieuwe energiereserves op te bouwen na een burn-out. Een voorbeeld hiervan is hartcoherentie-training. Het is essentieel dat je leert om weer terug te schakelen naar een staat van ontspanning na het leveren van een (mentale of fysieke) inspanning. Zo kunnen je hersenen, lichaam en geest de opgedane ervaringen goed verwerken en nieuwe energie opbouwen voor de volgende dag.

Verbeter jouw kwaliteit van leven

Met een behandeling train je jouw mate van flexibiliteit, waardoor het weer mogelijk wordt om optimaal te functioneren. Heb je een vraag of wil je jezelf inschrijven voor een burn-outbehandeling, ACT-therapie of een analyse? Neem dan contact met ons op door het onderstaande contactformulier in te vullen, bel naar +31 (0) 575 541060 of stuur een e-mail naar info@brainspa.nl.

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in de mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen om beter te functioneren zodat je kwaliteit van leven hoger wordt.

Opleidingen

Dit zijn trainingen voor professionals. Verhoog de kwaliteit van je dienstverlening.