Brein Balans Meting 4p

Bij deze Brein Balans meting wordt je brein op 4 punten gemeten en daarnaast wordt ook in kaart gebracht hoe je omgaat met stress. Dit geeft een goed inzicht in je functioneren en duidelijke aanknopingspunten tot  verbetering van je innerlijk balans vitaliteit en rust.

Hoe staat het ervoor met jouw dagelijks functioneren en je gesteldheid? Een Brein Balans 4p meting geeft inzicht in jouw brein. De hoeveelheid mentale energie waarover iemand beschikt wordt naast voldoende slaap voor een groot deel bepaald door aandachtsprocessen en mentale veerkracht. Een goede aansturing van aandacht en informatieverwerking vanuit het brein is daarbij onontbeerlijk. Bij een optimale aandacht is er weinig ruimte voor afleidbaarheid en gaat er geen energie verloren naar irrelevante mentale processen.

Het vermogen om snel over en weer te kunnen schakelen tussen focus en rust wanneer dat nodig is, wijst op een sterk ontwikkelde mentale veerkracht. Voor een goede mentale energie is het eveneens van belang dat er fysiek en emotioneel een goede balans is; lichamelijke ontspanning en het los kunnen laten van negatieve gedachten of gevoelens die spanning veroorzaken, zijn daarbij belangrijke elementen. Als er bijvoorbeeld een goede mentale veerkracht is, maar het lichaam is gejaagd en/of emotioneel gespannen, dan kan er op den duur toch uitputting optreden. Evenzeer is het in een ontspannen lichaam makkelijker om mentaal te ontspannen en de batterij weer op te laden. Wij helpen je hierbij.

 

Waarom kiezen voor een Brein Balans?

Er zijn momenten dat het prettig is inzicht te krijgen in je handelingen en patronen. Vaak zorgt het doorbreken van vastgeroeste patronen voor nieuwe inzichten en nieuwe energie. Het doel is om innerlijke rust te creëren, bewuster waar te nemen en te leven. Het is een zeer geschikte analyse voor mensen met stress gerelateerde klachten of die niet zo lekker in hun vel zitten. Brein Balans 4p vergroot je waarnemingsvermogen en leert je bewuster te worden.

 

Werkwijze

Deze meting zoomt in op de belangrijkste pijlers voor mentale energie, namelijk:

R
Aandacht
R
Mentale veerkracht
R
Lichamelijke basis ontspannen

Tijdens de meting worden er op het hoofd verschillende electroden aangebracht zodat er op vier belangrijke punten in het brein de hersenactiviteit gemeten kan worden. Daarnaast worden andere sensoren op je lichaam aangebracht net als bij het lichamelijk stressprofiel. Deze brengen het volgende in kaart:

R
Hartslag en hartcoherentie
R
Ademhaling
R
Spierspanning
R
Huidtemperatuur
R
Huidgeleiding; dat is de mate waarin je transpireert.
Tijdens het meten wordt er gekeken hoe jouw brein en lichaam functioneren in rust, tijdens eenvoudige opdrachten, stress en herstel.

Vergeleken met de Brein Balans 19p is deze analyse korter, maar een zeer goed starttraject om in beeld te brengen wat jouw aandachtsgebieden zijn. Na de meting nemen we de belangrijkste inzichten met je door. Binnen twee weken ontvang je een rapport met advies afgestemd op jouw aandachtsgebied of doel.

Vraag deze analyse aan

Wil je meer inzicht in jouw functioneren vraag hieronder een analyse aan.

Aanvraag Brein Balans meting 4p

12 + 7 =

Overige analyses

Stressprofiel

Een zenuwstelsel in balans zorgt voor optimaal functioneren. Door het opstellen van een stressprofiel is het mogelijk meer grip te krijgen op ontspanning.

Brein Balans meting 19p (QEEG)

D.m.v. onderzoek naar de hersenactiviteit brengen we op unieke wijze in kaart wat de samenhang is tussen jouw dagelijks functioneren en je gezondheid.