Boosheid

Ervaar jij regelmatig gevoelens van boosheid, en vind je het vervelend dat deze zich meer dan eens vertalen in bijbehorend, ongewenst gedrag? Dat kan erg vervelend zijn. Voor je het weet heb je taal gebruikt die niet wenselijk is, of ben je op een andere manier uit je slof geschoten. Wanneer boosheid als emotie jouw dagelijks leven begint te beïnvloeden is het tijd om het onderliggende probleem aan te pakken. Want ook voor jou is het mogelijk om je eigen emoties onder controle te krijgen.

Waarom word je boos?   

Boosheid heeft vaak met een gevoel van onmacht te maken, of onrecht. Er gebeurt iets dat zijn weerslag heeft op jou, en je hebt het gevoel dat je daar niets aan kan doen, of dat niemand naar je luistert. Dan word je boos. Of zich die boosheid nu uit in een flinke driftbui, angst of juist een soort van verdrietige neerslachtigheid: het is vervelend. Hoewel handelen uit boosheid niet altijd negatief is, het kan bijvoorbeeld nuttig zijn te uiten waar jij het niet mee eens bent of wanneer je je bedreigd voelt, maar in veel gevallen kan deze emotie beperkend werken en zorgen voor ongewenst gedrag.

 

Wat kan ik eraan doen? 

 Vanuit BrainSpa bieden wij verschillende vormen van training en coaching die jou kunnen helpen de boosheid de baas te worden. Onze aanpak is er opgericht jou te helpen jouw brein, lichaam en geest af te stemmen op een staat van innerlijke rust, concentratie, focus en lichamelijke ontspanning. Die staat bereiken helpt natuurlijk ook om jouw boosheid onder controle te krijgen. Met onze training en coaching geven we je niet alleen inzicht in hoe deze staat te bereiken, maar bieden we je ook de handvatten om de bijbehorende technieken op elk gewenst aan te wenden. Zo krijg jij de kan je eigen ongewenste patronen te doorbreken.  

 

Werkwijze 

Bij BrainSpa werken we met een combinatie van cognitieve therapieën , aandachts- en concentratie trainingen, psycho-educatie, stressprofiel behandeling en coaching. Gezamenlijk zorgt dit voor een shift op zowel mentaal als fysiologisch vlak. Langzaam maar zeker zul jij ervaren dat patronen doorbroken worden die jouw boosheid in stand houden. Het feit dat wij tijdens jouw traject bij BrainSpa gebruikmaken van apparatuur om jouw innerlijke processen inzichtelijk te maken, maakt dat je ook kan zien dat je vooruitgaat. En dat is wel zo fijn. Zo kunnen wij met een stressprofiel meten hoe jouw lichaamsfuncties reageren op stress en of je een goede basis ontspanning hebt. Door later nog zo’n stressprofiel op te nemen, brengen wij jouw vooruitgang zichtbaar in kaart.  

 

Boosheid de baas met BrainSpa 

Merk jij dat je je vaak boos voelt, en heb je het idee dat dit jouw dagelijks functioneren of de relaties met andere mensen beperkt? Start dan jouw traject bij BrainSpa en wordt jouw boosheid de baas.

 

 

Wat bieden wij

Analyse

Ontdek je kwaliteiten en valkuilen en krijg inzicht in mogelijkheden tot verbetering.

Trajecten

Zet concrete stappen voor een beter functioneren en een hogere kwaliteit van leven.

Opleidingen

Trainingen voor professionals. Vehoog de kwaliteit van je dienstverlening.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een analyse of traject?
Laat het ons hieronder weten.

7 + 1 =