Workshop het kinderbrein

Een workshop voor professionals die met kinderen werken, zoals leerkrachten, intern begeleiders, coaches en psychologen.

Er zijn veel kinderen met aandachtsproblemen, gedragsproblemen, sociale problemen en leerproblemen, die het moeilijk hebben op school en/of in contacten met andere kinderen. Vaak is het voor de omgeving niet altijd duidelijk waar bepaald gedrag vandaan komt en wat de beste manier is om het kind te ondersteunen en bij te staan.

Deze workshop helpt om op een andere manier naar kinderen te kijken, met als uitgangspunt het brein. De hersenen geven inzicht in kwaliteiten en valkuilen. Dit biedt aanknopingspunten om thuis, op school en eventueel met wat extra begeleiding een kind beter te ondersteunen.

 

Wat komt er aan bod?

R

Hoe werken de hersenen als alles goed gaat?

R

In welke hersenpatronen zit een kind vast bij concentratieproblemen, sociaal inzicht, afstemmen in het contact, druk gedrag, slaapproblemen, piekeren, angsten, gevoeligheid voor geluiden, driftbuien, emoties, leerproblemen etc.

R

Hoe is het mogelijk om hersenpatronen te doorbreken, zodat een kind zich vrijer kan bewegen?

R

Inzicht in de karakteristieken van een kind, inzicht in kwaliteiten en de valkuilen die daarmee samenhangen;

R

Meer kennis over mechanismen die schuilgaan achter diagnoses zoals ADHD en PDD-NOS; Verschillende technieken om de hersenen te trainen komen aan bod, ook technieken die thuis of op school toe te passen zijn, onder andere

  1. Neurofeedback
  2. Biofeedback (o.a. hartritme training, oefening van ademhaling)
  3. Mindfulness

Prijs € 80,00
Duur 10:00 – 14:00

Herfst 2019 datum volgt later

Heeft u interesse in de workshop?

Neem hieronder contact met ons op

Workshop het Kinderbrein

Ik wil graag

13 + 15 =